2023-08-22 121 浏览
OT 到9点先收工,唯有买野返屋企医肚,今晚唔想食饭同面,就念起可以饺子啦,饺子店试过好多间,但我始终都钟情呢间系长沙湾既好味饺子店.每次食完都捧住个肚,好满足咁走.例牌, 次次都会叫10只煎同10只汤饺, 一次过食晒两款先够尽兴,今次就要左粟米肉饺(煎),云耳椰菜肉饺(汤),首先要讲一讲个汤,佢地系自家制野葛菜生煎猪骨汤,猪骨味浓, 但又唔会觉得好油腻,系妈妈既住家味道,饮得出系真材实料,饮完都唔会口渴.饺子好大只,入面相当足料,云耳同椰菜够新鲜,切得好幼身,猪肉腌得好入味, 饺子皮薄得黎包住咁多料都唔会穿, 我最怕就系几尺厚既饺子皮,但呢间绝对唔会,放心.配埋佢个汤, 一路饮一路食,好有养生Feel .到煎饺, 不得不赞佢地既煎饺真系好出色, 落单后系立刻煎, 所以要等8-10分钟,但绝对值得等待,睇住佢入盒香喷喷重出紧烟既,温馨提示, 小心热烫亲个咀.饺子两边都煎得相当均匀既金黄色,咬落好香脆,配合粒粒分明既粟米粒同猪肉,口感丰富,有时我会点埋佢既辣椒油, 添加一点味蕾上既刺激.食完呢20只饺子同饮埋碗汤, 你话点会唔饱丫,所以周不时我都要黎呢度满足一下铺饺子瘾.诚心推荐大家一试

食完呢20只饺子同饮埋碗汤, 你话点会唔饱丫,所以周不时我都要黎呢度满足一下铺饺子瘾.诚心推荐大家一试.
外卖自取