2024-11-15
11月限定「赤醋饭祭x冬之味觉」❄️︎❤︎焦糖鹅肝寿司掌声唔该!佢绝对系本月MVP🏆白砂糖经烈焰炙烧变成金黄焦糖,脆壳下系细腻丰润嘅鹅肝BB🧡油香浓烈而且一抿就化,本人Encore左两旧😳❤︎炸虾排配塔塔酱寿司金黄外衣真系好够酥脆㖞!而且虾排本人都鲜味弹口🦐加埋酸甜塔塔酱几唔错👍🏻 ︎❤︎三文鱼半敲烧寿司鱼肉外层经过烤制带明显焦香,油脂亦被微微烤出,比一般三文鱼寿司多左一重风味❤︎炙烧寒𫚕鱼寿司寒𫚕鱼块几厚切,肉质顺口味道朴实 ,较为特别系面层点缀左柚子果冻,突然嘅清新令口腔焕然一新✨❤︎炙烤濑户柠檬芝士蛋糕我食个旧顶部焦糖好薄,所以存在度系几低,柠檬芝士接近慕斯口感,味道酸甜可口,整体中规中矩❤︎百年茶舖抹茶蒙布朗蛋糕抹茶忌廉浓度中等,抹茶控可以自行加埋绿茶粉享用😳中间系甜甜嘅忌廉同蛋糕,叫做有少少层次啦😬
︎❤︎焦糖鹅肝寿司
掌声唔该!佢绝对系本月MVP🏆