2023-09-30 576 浏览
嚟呢度每次都一定要食菠萝油,胀卜卜嘅面包,脆卜卜嘅菠萝皮,冻冰冰嘅牛油(唔算好厚)。今晚连假晚市有啲手忙脚乱,影响上菜嘅速度(平时客唔多上得好快),但唔影响食物嘅质素!叫咗个非常之普通嘅常餐,叉烧意粉火腿奄列菠萝油,再叫咗个焗鸡扒饭。我好欣赏佢个汤底系青红萝卜粟米汤,唔系味精汤,第一次食汤粉会饮晒成碗汤,一滴不留。意粉口感几好,叉烧好瘦好硬,不过味道够甜。焗饭等左廿分钟先到,期间有staff主动行过嚟话帮我哋催下(我个汤意都就黎食完)。不过个饭一上枱,即刻有种「值得等你咁耐」嘅感觉!新鲜出笼香到隔离枱都闻到!面头系满满芝士,热辣辣嘅泡泡好似仲煮紧咁,啲芝士拉丝架!Staff平均年龄比较后生,服务同态度都几好,冇「港式茶餐厅」𠮶种压迫感,甚至有笑容,同啲客讲下笑添。

今晚连假晚市有啲手忙脚乱,影响上菜嘅速度
(平时客唔多上得好快),但唔影响食物嘅质素!

2023-09-30
  • “焗”嘅任何野都好香好味