2024-09-08
难得星期六放假,约咗好姊妹出尖沙咀行街,然后我提议去呢间Cafe因为经过好多次都冇时间入去试吓,今日终于有时间啦🤭😍方面装修10分漂亮,好舒服,有靓位打卡。入到餐厅之后内部空间冇想像中大,有两张圆枱同一张大枱。 而另外二至四人嘅枱,每一张中间都有块透明版隔住。 有尝试提出过两次,希望店员可以拎走,因为两个人食嘢感觉有啲狭窄,🥹可惜店员都拒绝了。然后我哋就scan code落单,嗌咗个墨汁鱿鱼意粉,意粉硬度刚好👍🏻都比较浓味好好食,但系鱿鱼反而冇乜味,如果可以整得入味啲就好,因为物质嘅关系所以每食一啖就要用纸巾抹一抹个咀仔。😿另外嗌咗个牛肉沙律,沙律如果再多啲汁就会更加好味,而牛肉就有啲失望,因为都好似煮得熟得滞,比较硬身咗同难咬,希望有待改善。🙏🏻😻至于两杯嘢饮,Matcha嘅茶味会偏浓d,而dirty chocolate 就奶味重d,感觉都舒服同好饮。🤠接近5点愈来愈多人门口排队,走前门口打咗阵卡就走了,而隔离有间Message店应该同一间公司都keep住有人上去,有机会再试吓🙆🏻♀️