2022-09-30
记得以前细个成日食呢一间红薯粉,朋友介绍完之后真系返唔到转头🤣🤣质素都一直keep到,但系份量好似越来越少咁🤭(唔知系自己大食左定系咩)我多数都会叫酸辣红薯粉,间餐厅其实几好,因为佢个辣真系唔系好辣🤣(我系少少辣都会流眼泪𠮶啲)所以平时都会嗌BB 辣都够了❤️至于𩠌嘅话,都几新鲜同埋有咬口,我多数会叫猪大肠或者鸡肉或者猪软骨,其实同普通车仔面差唔多,因为有好多𩠌可以拣😜我觉得佢最出色嘅系个汤底同埋个面,红薯粉好烟韧,其次就会拣拉面,佢系属于粗条嘅烟韧拉面🤣 米线我就觉得麻麻哋喇,因为比较淋。汤底就好浓味~自己喺屋企真系整唔到呢个口味至于服务员嘅态度一般啦~始终我见好多唔同时段都有好多人去,佢哋都忙到踢晒脚,所以我都可以体谅☺️佢哋都好辛苦最后提议如果可以开一间喺新界就好了🥲咁就可以喺屋企慢慢叹🫡好味度:🌝🌝🌝🌝 (我以酸辣红薯粉作为基准🤣)方便度:🌝🌝🌝🌝 (佢位置喺旺角其实都算系中间点,都方便嘅~)舒适度:🌝🌝(如果好多人喺餐厅嘅话,身形较健硕嘅人一定唔太坐到,因为啲枱枱櫈櫈都摆得好埋,基本上冇通道可言,都好窄价钱度:🌝🌝🌝(好似成日都加价🤣,一蚊两蚊咁样加)推荐度:🌝🌝🌝🌝
最后提议如果可以开一间喺新界就好了🥲
咁就可以喺屋企慢慢叹🫡
好味度:🌝🌝🌝🌝 (我以酸辣红薯粉作为基准🤣)
价钱度:🌝🌝🌝(好似成日都加价🤣,一蚊两蚊咁样加)
推荐度:🌝🌝🌝🌝