2021-01-09
每次去Musea行完街之后,都会想落楼下basement买牛角包。呢间牛角包超级受欢迎,如果你weekend去,一定排晒长龙。呢度啲阿姐好醒目,啱啱出炉嘅面包,佢会推住啲面包围住排队𠮶条人龙兜一个圈,啲人一闻到咁香啱啱出炉就会想再买多几个。1. 士多啤梨丹麦酥&杂莓丹麦酥 - 今次冇买牛角包但买咗两个丹麦酥。好钟意丹麦酥入边𠮶d吉士酱,个酥皮好脆好香,i like it 😋2. Brownie - 呢个brownie系因为我买唔够四个包而冇纸袋加上去嘅。但佢系出乎我意料之外咁好食,佢够湿又够朱古力香味,但食完好罪恶感。3. 苹果批 - 呢个我反而觉得普普通通,呢个我系俾个阿姐行过圈,闻到好香而氹左我买。但可能我隔一日先食就算我番热左都麻麻哋。佢都算多苹果蓉嘅,但我嫌佢个皮太厚。总括来讲Brownie同埋牛角包都真系必食之选!
草莓丹麦酥
杂莓丹麦酥
Brownie
苹果批
总括来讲Brownie同埋牛角包都真系必食之选!