2020-10-20
因为女儿的关系, 才会认识近来大热既角落生物, 当中有一角色叫炸猪排, 亦因为这个原因, 曾答应带女儿尝尝炸猪排的味道! ( 其实是找藉口我自己想吃而已)当日刚好女儿要去覆诊, 向学校请了假, 我也一同请假, 中午12点左右到达, 刚好打工仔还未放lunch, 所以即时有位我记得大概10年多前来过一次, 只知道并不便宜, 印象中是好吃的, 但又忘记了味道如何, 不过仲记得的是芝麻要自己手磨, 椰菜丝可无限量添食我帮女儿点了猪排定食, 而我就点了大虾炸蚝猪柳定食, 份量的确好丰富, 有味噌汤 (个人觉得好咸), 日本白米 (唔够我屋企既日本米好味, 甜味少左d) , 大量椰菜丝 (好清新), 西瓜2片 (冇咩味), 开胃小菜 (ok)西瓜汁 (好甜, 应该加左糖水)炸物方面, 炸粉好脆, 刚刚好不会太厚, 大虾好大只, 炸蚝好爆汁反而炸猪排就不合个人口味, 有点太松化, 我比较喜欢爽脆一点既肉质不过总的来说都是好吃的, 而且Set Lunch较为抵食
我帮女儿点了猪排定食,
有味噌汤 (个人觉得好咸),
日本白米 (唔够我屋企既日本米好味, 甜味少左d) ,
大量椰菜丝 (好清新),
西瓜2片 (冇咩味),
开胃小菜 (ok)
西瓜汁 (好甜, 应该加左糖水)
不过总的来说都是好吃的, 而且Set Lunch较为抵食