2017-04-03
每次在红磡肚饿,第一时间就会谂起蒙面!由旧铺食到新铺,都唔记得左食过几多次。一来系因为水准一直都好稳定,二来种类繁多梗有一款岩我当日既口味!话不多说,介绍下今次食左啲咩先!今时今日香港地,买两只鸭蛋都十蚊八蚊啦。哩度唔驶整唔驶洗仲要非常好食,都系$8!点可以唔叫!?鸭蛋铁钙质高,卤得入味出油,个胃有位都一定要叫!首先如果食牛肉,一定要叫牛腩!一定要叫牛腩!一定要叫牛腩!非常重要所以我讲三次!我每次都会叫唔同既𩠌,但唯独是牛腩真系无得唔叫!哩只牛腩唔系普通茶餐厅食到既牛腩,而应该系牛肋条。入口唔柴唔un,相当美味!而且老板绝不孤寒,至少有5-6旧,份量十足!冬菰虽然入味,但作为配角确实有点普通,可能是因为牛腩太抢眼的关系。当然如果唔食牛肉的话,叉烧、鸡翼、猪手也是非常推荐!题外话,有人话老板店员很串,我觉得又唔系吖。至少我走果阵唔记得拎电话,老板非常友善咁提我。总之路过可以一试,绝对唔会失望的。
话不多说,介绍下今次食左啲咩先!
当然如果唔食牛肉的话,叉烧、鸡翼、猪手也是非常推荐!