餐厅: 百芳池上便當 (V City)
资讯:

2022-11-03 209 浏览
都不是第一次食百芳但食得百芳,每次都系食炸鸡脾/炸鸡翼因为我食亲都觉得炸得好好,系刚刚好的好有时去到大商场唔想食得咁贵,百芳系一个好选择只系有时可能太多人要等位今次等左约10分钟就入得坐位都舒服,不会太逼我叫了「香酥鸡翼便当」$56有3只炸鸡翼,唔会外皮炸得太干而肉质系仲keep到嫩滑有肉汁所以都出个post赞下我觉得便当好好食特别系卤水粉丝,个调味好好味其他便当材料有菜脯、半只卤水蛋、粟米粒、高丽菜同其他材料好夹,捞埋一齐食好开胃基本上次次都食晒成碗我朋友就叫了「炸鸡腿肉燥干拌面」$66拌面就唔会一般般,肉燥份量比较少而且唔算多汁,如果捞晒成个面食系会唔够汁,呢到扣分但炸鸡腿又是必吃的!有炸鸡腿就加番啲分老实讲,我讲得炸鸡腿系no.1,炸鸡翼系no.2我地两个饮品都系跟餐送指定饮品拣了一杯热的炭培乌龙和冻的茉莉绿茶无特别,唔会太甜,正常~下次再试其他野食~
都不是第一次食百芳
但食得百芳,每次都系食炸鸡脾/炸鸡
因为我食亲都觉得炸得好好,系刚刚好的好
有时去到大商场唔想食得咁贵,百芳系一个好选择

只系有时可能太多人要等位
今次等左约10分钟就入得
坐位都舒服,不会太逼

我叫了「香酥鸡翼便当」$56
有3只炸鸡翼,唔会外皮炸得太干
而肉质系仲keep到嫩滑有肉汁
所以都出个post赞下
香酥鸡翼便当

我觉得便当好好食

特别系卤水粉丝,个调味好好味
其他便当材料有菜脯、半只卤水蛋、粟米粒、高丽菜
同其他材料好夹,捞埋一齐食好开胃
基本上次次都食晒成碗

炸鸡腿肉燥干拌面

我朋友就叫了「炸鸡腿肉燥干拌面」$66
拌面就唔会一般般,肉燥份量比较少
而且唔算多汁,如果捞晒成个面食系会唔够汁,呢到扣分
炸鸡腿又是必吃的!有炸鸡腿就加番啲分
老实讲,我讲得炸鸡腿系no.1,炸鸡翼系no.2
我地两个饮品都系跟餐送指定饮品
拣了一杯热的炭培乌龙和冻的茉莉绿茶
无特别,唔会太甜,正常~

下次再试其他野食~
2022-10-08
香酥鸡翼便当