2023-07-15
再次黎烧邦真心充满期待, 因为黎得呢度食, 都系期待同欣赏认真做嘅手工菜头盘先黎个紫姜水晶冻冻地, 用紫姜微辣加上冰冻的水晶果冻, 入口顺滑, 暑意立即冇晒呢个冰镇百香花枝非常打咭able.一黎到见到D烟已经好令人凉一凉, 整个卖相都好靓花枝真系好鲜甜, 厚身又弹牙. 食落外面爽脆入面软滑, 火喉岩岩好.配个百香果意大利黑醋食, 酸酸地好开胃. 仲有佢个自家腌制嘅青瓜, 又酸甜又爽口, 又系暑意立即冇晒.瑶柱老鸡炖西瓜呢个汤饮落真系好舒服, 入口浓郁鸡汤又香甜, 充满估唔到同西瓜配合得好好又消暑, 饮完真系有幸福嘅感觉雪花本地菠菜苗菠菜苗入口嫩滑, 食得舒服呢个黄金燕麦龙皇球真系非常打咭able, 龙虾肉弹牙鲜甜不在话下, 仲要个燕麦炒得非常干身好味, 唔油.真心觉得整个都做得非常好.龙虾仲有好多膏同肉, 正呀.黄金燕麦炒茄子, 又系非常出色.干身又惹味.龙皇淮山粥, 大家有机会真系要试, 唔系普通用米煮出黎嫁, 系用淮山加上龙虾煮, 充满鲜味.最后鲜忌廉杨枝甘露做一个完美总结.食手工菜, 真系好睇得出厨师同自己嘅要求同标准.呢度真系满足到, 用心的厨艺加上有心的服务. 令人期待下次,
头盘先黎个紫姜水晶
呢个冰镇百香花枝非常打咭able.
一黎到见到D烟已经好令人凉一凉, 整个卖相都好靓
配个百香果意大利黑醋食, 酸酸地好开胃.
瑶柱老鸡炖西瓜
雪花本地菠菜苗
菠菜苗入口嫩滑, 食得舒服
呢个黄金燕麦龙皇球真系非常打咭able,
真心觉得整个都做得非常好.
龙虾仲有好多膏同肉, 正呀.
黄金燕麦炒茄子, 又系非常出色.
干身又惹味.
最后鲜忌廉杨枝甘露做一个完
美总结.
食手工菜, 真系好睇得出厨师同自己嘅要求同标准.