2019-06-05 230 浏览
有一排冇黎「Urban Cafe」, 开始挂住入面D「小可爱」,所以今日一收工就嗱嗱临上去揾佢地啦🥰.点解咁中意「Urban Cafe」,原因有三:1️⃣每次去都有吾同感觉2️⃣环境舒服又RELAX3️⃣价钱亲民质素亦吾错.今次我地就叫左个2人套餐+SIDE DISH ______________________________两人套餐 $268- 是日餐汤x2- 是日沙律x2- 滋味2人小食拼盘 (+$28)- 意式辣肉肠拉丝水牛芝士手工薄饼- 三重芝士肉酱意大利面- 紫薯拿铁。冻 (+$20)- Oero 脆脆特浓朱古力。冻 (+$20)西班牙香酥鸡翼 $58______________________________.是日餐汤&沙律今日嘅餐汤系粟米忌廉汤,入口软绵幼滑,浓稠度较为高,粟米味好突出👍沙律菜新鲜爽口,淋上日式芝士酱,好开胃。.小食拼盘大大份,即叫即炸,炸物系要热辣辣食先最完美☺️ 里面有法兰克褔肠,唐扬鸡块同薯角,其中,唐扬鸡块我就问中意食🙈鸡块腌入味后再炸至金黄色,外酥内嫩😋.手工PIZZA佢嘅PIZZA真系又邪恶又高质👍 首先,PIZZA批底介乎薄同厚之间,入口非常松脆,口感似

点解咁中意「Urban Cafe」,原因有三:
1️⃣每次去都有吾同感觉
2️⃣环境舒服又RELAX
3️⃣价钱亲民质素亦吾错
今次我地就叫左个2人套餐+SIDE DISH
两人套餐 $268
- 是日餐汤x2
- 是日沙律x2
- 滋味2人小食拼盘 (+$28)
- 三重芝士肉酱意大利面
- 紫薯拿铁。冻 (+$20)
- Oero 脆脆特浓朱古力。冻 (+$20)
西班牙香酥鸡翼 $58

是日餐汤&沙律
是日沙律
粟米忌廉汤

手工PIZZA
佢嘅PIZZA真系又邪恶又高质👍 首先,PIZZA批底介乎薄同厚之间,入口非常松脆,口感似饼干。第二,PIZZA 上层铺满左劲多嘅芝士,仲有粟米粒,蕃茄仔同辣肉肠,师傅落手一D都吾手软🤣轻轻一拉就拉到劲多芝士丝!最欣赏嘅系佢个辣肉肠,味道口感同PUZZA HUT 嘅劲似,咸香味重又薄脆,我好过好多间嘅PIZZA 都冇呢种味道🙆‍♀️

肉酱意大利面
大量嘅肉三铺系意大利面上,每条都挂到肉酱,加上双重芝士,味道更浓郁的👍
- 三重芝士肉酱意大利面

紫薯拿铁
浓郁嘅紫薯牛奶,入口顺滑,仲有粒粒嘅紫薯,丰富口感😋
Oero 朱古力
Oero 同朱古力嘅混合体🤣 朱古力好香浓,上层铺左一层Oero碎~比紫薯拿铁略甜少少。
- 紫薯拿铁。Oero 脆脆特浓朱古力

西班牙香酥鸡翼
一碟有5件炸鸡翼。鸡翼SIZE几大又肥美,炸至金黄色,外脆内嫩,洒上七味粉,更惹味
西班牙香酥鸡翼

每次都比到惊喜我嘅餐厅吾多,真系去极都吾厌呀😂
2019-05-31
  • 双重芝士肉酱意大利面