呢间<黑木亭居酒屋>喺天后地铁站附近,同埋尖沙咀都有佢哋嘅分店,每次食完之后都觉得令人非常回味,好食又抵食,所以呢间餐厅已经不知不觉成为我哋间吾使来食饭嘅好地方。<蟹将军薯仔沙律 $98>呢个沙律非常之好食,因为佢上面铺满咗绵绵嘅蟹肉,份量仲非常之多,而且仲有大量嘅蟹子伴喺旁边,薯仔蓉做得非常之软绵绵,食落去感觉清新又开胃。<火焰左口鱼边卷 $148>左口鱼鱼肉油脂感好重,而且仲配有蟹子同埋黑松露系上面,饭卷入面仲包有青瓜、玉子同埋蟹柳,口感极为丰富。由于呢度嘅特饮都非常之吸引,所以我哋都叫咗两杯。<红火龙果佛手柑熊茶 $68>味道入口感觉清甜,带有少少佛手柑同柠檬嘅清香,最重要系有熊啤啤嘅冰粒红茶,绝对系非常吸睛,打卡一流!!~<芒果多多熊冰 $68>呢个原来系芒果沙冰,入口充满浓浓嘅芒果同乳酸味道,清甜好味,值得推荐。<玉子烧汁脆活海鳗 $188>鳗鱼嘅肉质非常之厚肉弹牙,而且仲系即叫即烤,佢嘅鳗鱼肉烤得外面嘅皮非常香脆,咬落去仲带有肉汁,配埋厚厚嘅玉子同埋烧汁一齐食,非常惹味好食。&#

<蟹将军薯仔沙律 $98>

<火焰左口鱼边卷 $148>

由于呢度嘅特饮都非常之吸引,所以我哋都叫咗两杯。
<红火龙果佛手柑熊茶 $68>

<芒果多多熊冰 $68>

<玉子烧汁脆活海鳗 $188>

<石烧厚切和牛>
餐厅用咗非常之高质素嘅和牛放喺石烧板上面,轻轻一烤,和牛已经非常之好食,和牛本身嘅肉质非常之新鲜同埋嫩滑,带有粉嫩嘅颜色,烤过之后嘅和牛份外充满牛肉味,而且仲充满肉汁,牛味香浓,非常好食。一

另外值得一赞嘅就系,餐厅嘅环境都坐得非常舒适,而且餐厅供应嘅食物选择都有非常多款式,下次嚟开呢头我哋都会再来。

• 玉子烧汁脆活海鳗
  • 石烧厚切和牛