2019-05-28 365 浏览
作为一个荃湾人,一想到要食寿司,就会即刻谂到要去峰寿司。峰寿司系我心入面系最高分嘅寿司店亦都系我最常光顾食晚餐嘅餐厅之一。峰寿司位于荃湾广场4楼,又近西铁站,系荃湾港铁站行过去亦都好近,位置好便利。因为呢个原因,我经常约朋友去食寿司。今次同3个同样系寿司爱好者嘅朋友行完街之后食。我地3个人大约7点钟到,等左15分钟就有位。餐厅好先进,可以用平板电脑点食物,如有需要,在场亦有侍应帮手下单。入到餐厅坐低,我地就即刻点野食,由于太肚饿嘅关系,我叫左盒2人三文鱼盛再另加寿司。唔好睇佢盒三文鱼盛系比2人份量,但其实份量多到足够3-4人食。三文鱼盛($198)盒入面除左有好多唔同嘅三文鱼寿司外,仲有6块刺身,而且件件都好高质👍🏻👍🏻👍🏻我最钟意三文鱼明太子花之卷寿司,明太子咸香,同三文鱼味道好夹,食完好想再encore 😋😋😋虽然全盒都系三文鱼做主食,,件件都好有份量,但完全唔会觉得厌同腻!我同朋友食到捧住个肚走😂😂😂峰寿司真系百食不厌,每隔一星期就会约朋友再光顾😝

三文鱼盛($198)

寿司真系百食不厌,每隔一星期就会约朋友再光顾😝

2019-05-28
  • 春之三文鱼盛