2020-09-18
之前已经黎过呢间餐厅两次,两次叫既食物都好好味道,而且价钱唔算贵,性价比高,所以我同男朋友决定第三次到访.今次我地叫左两个main,两个小食,呢到既食物份量都算多,所以其实4样野对于两个人黎讲系太多,哈哈,不过我同男朋友都好为食,最后竟然差不多清碟.小食: 黑松露薯条上次食过觉得好好味,所以今次都有叫。呢到每条粗薯条入面都有好多薯仔肉,咬落份量十足,好啱我口味。炸既时间亦系啱啱好,炸到外脆内软,又唔会感觉好油腻。薯条上面本身已经加左黑松露酱,另外,仲配有一个加入左黑松露既蛋黄酱,双重滋味,双重享受我好钟意食黑松露,所以食完真系好满足! 小食: 黄金鸡柳所谓黄金鸡柳,就系加左咸蛋黄既炸鸡柳,呢个系我近期食过最好食既咸蛋黄菜式之一! 首先,佢地炸鸡柳既炸皮系类似平时出面食英式炸鱼柳既炸皮,呢种薄薄既炸皮令口感相比平时既炸物黎得轻盈,所以就算加上咸蛋黄,食落都唔会太油腻。咸蛋黄酱既份量都啱啱好,薄薄一层包住炸鸡柳,够味又唔会太咸,仔细食仲会食到咸蛋黄微微既沙质口感,十分香口。主菜: 烟蚝烟肉意大利饭烟蚝切碎加入意大利饭入面一齐煮,所以成个饭都充满蚝既香味,就算无食到一只只蚝,都可以过到食蚝既
今次我地叫左两个main,两个小食,呢到既食物份量都算多,
小食: 黑松露薯条
上次食过觉得好好味,所以今次都有叫。
小食: 黄金鸡柳
烟蚝切碎加入意大利饭入面一齐煮,所以成个饭都充满蚝既香味,就算无食到一只只蚝,都可以过到食蚝既口瘾
烟肉份量适中,食落都唔会感觉好单调。
意大利饭煮得够腍身够creamy,sauce入面加左蕃茄,所以成个饭既味道有D酸酸甜甜,提鲜之余十分开胃。
呢个系成餐饭最令我惊喜,我觉得最好食既一道菜! 下次黎呢个都系必叫菜式之一!
一份定食包左两小碟前菜(莲藕、麻辣云耳)、拔丝咕噜肉同白饭,份量对一个人黎讲有D多,女仔可以叫小饭。
叫得拔丝咕噜肉个酱汁真系做到拔丝效果,筷子挟起咕噜肉时可以拉到糖丝,色香味俱全,令人食欲大增
咕噜肉好好味道,酱汁虽然包住块咕噜肉,但咕噜肉炸皮依然保持香脆,咬落去好香口。呢到既咕噜肉味道偏甜,我觉得有D似韩式糖醋肉,酱汁份量同调味都啱啱好,用黎送饭一流,大家记住要趁热食!
每次食完呢间餐厅我同男朋友都会觉得好满意,会系到讲几时再黎食, 大家有机会都值得试下