2019-07-25
听朋友讲先知原来高兴有间分店系北角 星期二既晚上我地就约左系度食晚饭去过观塘店既朋友都会发现2间既摆设有唔少都系一模一样既 都系行怀旧风 不过2店最大既分别就一定系个对落地大玻璃度 北角店感觉开扬好多 好有空间感 感觉更舒服蒜香车厘茄带子宽条面 ($88)个3大只煎到焦香既带子好吸睛 食落好鲜嫩 质感爽软 宽条面煮到入晒味 不过如果有多少少汁 食落就无咁干慢煮美国顶级肉眼扒 ($218)块肉眼扒都几大块 对得住价钱 拣左七成熟同黑椒汁 食落都有少少干 不过不失 薯条用上粗薯条 食落好香脆菠萝香蕉牛奶沙冰 ($38) 跟餐半价我都几钟情佢呢间铺嘅沙冰 之前已经试过三款唔同既口味 今次试埋个菠萝香蕉牛奶沙冰 香蕉牛奶味好重 饮唔岀有菠萝味 味道都系偏甜 沙冰口感细腻 感觉似奶昔多d 不过我都觉得好好饮士多啤梨益力多奶昔($28)呢杯系朋友叫既 奶昔既颜色卖相都好和谐 好有少女既味道 奶味同甜度岩岩好 质感相当幼滑 唔会太杰 而且解渴心太软 ($62)本身系想叫高兴鲜杂果窝夫 但系个日咁岩无 最后唯有叫个心太软试下 心太软用个雪糕杯载住 个外观同预期之中有少少落差 不过好彩食落都唔错 热辣辣
蒜香车厘茄带子宽条面 ($88)
慢煮美国顶级肉眼扒 ($218)
菠萝香蕉牛奶沙冰 ($38) 跟餐半价
士多啤梨益力多奶昔($28)
心太软 ($62)
本身系想叫高兴鲜杂果窝夫 但系个日咁岩无 最后唯有叫个心太软试下 心太软用个雪糕杯载住 个外观同预期之中有少少落差 不过好彩食落都唔错 热辣辣既流心 朱古力酱再配上冰冻既云呢拿雪糕真系好正
总括而言 员工都几勤快 环境舒服 我地最后都坐到九点几先走
Menu