2017-08-21
曾几何时Blue Brick Bristo系要早三至四星期订台食个lunch , 个热潮至少last 足大半。当时水准好ok ge, 今日行过,心思思想食,一问竟然有walk-in, 点知就中伏。Walk in 得户外位坐,虽然热,不过冇阳光直射就算。点左个香煎比目鱼同清酒煮蚬榄油意粉,一等,就等左廿分钟。睇得出佢楼面完全唔够,忙到踢脚,个前菜就一早上左,冇咩特别,唔算好食。盼星星盼月亮,主菜上场,一望,份量好少,比以前更少。我抱住可能好好食既心态去吃,比目鱼系煎得ok ge, 皮脆肉都嫩,系太多水唔太够味。不过作为主菜就一定唔值200蚊套餐应有既水平,无论量同质。个意粉就真系算数,蚬肉少、意粉干又冇味,真系两啖已经想放低。唯一冇变既系个南青山忌廉蛋卷,始终如一,好食既,尤其个cream 。个蛋卷单点都成70 80, 个套餐有一半吸引力系黎自佢。咁都唔提等多廿分钟先有餐饮甜品上,又多十分钟先埋到单。唉,失望,真系差左好多。