2023-10-15
呢间黄店都食过几次,初初嚟嘅时候要排队,之后每次嚟嘅时候越来越少人等位,今日嚟到嘅时候大把吉位,唔通个市道真系差咗咁多🤨难得劝到老人家放弃传统酒楼,过嚟点心店,点知。。。叫咗点心拼盘,蒸饭,转咗个汤。首先我食咗一啖潮州粉果,咁味道咁怪嘅?!我就俾比老人家试下个味,老人家都系话酸嘅,我谂住同个侍应讲,老人家竟然制止我,话出嚟食嘢系咁,我话梗系唔得啦,我唔出声,下一个食客又食到酸㗎㖞!!最后叫咗个侍应过黎,佢话会叫厨房试吓味同埋换过第二啲嘢俾我,咁ok 啦,咁嘅处理方法。南瓜凤爪排骨蒸饭嚟到嘅时候,老人家第一句就话凤爪啲颜色咁嘅,橙色,咁凤爪一定会落啲色素嘅,其他酒楼啲凤爪都系啡色,只不过呢度系橙色。炖汤个盅崩咗几个位置,不过我哋都系不落个细碗到。到我食呢个包,谂住搣开张纸,发现有条啡色L形嘅物体系张纸度,我第一下就谂曱甴脚!老人家又话唔系,又叫我唔好咁多事,因为我真系好想叫个侍应嚟睇吓究竟啡色L形嘅物体究竟系咩???算,老人家话出嚟食嘢系咁,咁算啦,埋单就算。埋单出左门口,老人家话连菜饺都酸。。。呢刻好嬲,嬲个老人家埋左单先出声,仲嬲埋自己,特登带佢黎试点心店,结果系咁!返到屋企,老人家
难得劝到老人家放弃传统酒楼,过嚟点心店,点知。。。
叫咗点心拼盘,蒸饭,转咗个汤。
首先我食咗一啖潮州粉果,咁味道咁怪嘅?!
我就俾比老人家试下个味,老人家都系话酸嘅,
炖汤个盅崩咗几个位置,不过我哋都系不落个细碗到。
算,老人家话出嚟食嘢系咁,咁算啦,埋单就算。
埋单出左门口,老人家话连菜饺都酸。。。
返到屋企,老人家肚屙左,keep住肚痛左几日,我就keep住扭肚痛两日,应该我食左变酸嘅点心唔多。
总结无下次!