2017-09-07 540 浏览
本身想去沙田试某一间餐厅, 但朋友去到见很多人排队, 所以我们就转场了~每次去芽庄都要等一轮的~今次等了大约15分钟就有位了~可能太耐冇黎食了~居然连最爱既鱿鱼筒冇左都唔知..好想再食呀~叫左6样野食~炒高丽菜, 猪颈肉青瓜沙律, 软壳蟹卷, 牛油鸡翼, 生加爽牛肉河, 拉椰叶烧牛肉炒高丽菜- 其实味道OK..但唔明点解洋葱会多过高丽菜牛油鸡翼 - 每次是必点的.. 但呢间舖既牛油鸡翼整得不是太好~食完有油腻感.猪颈肉青瓜沙律 - 又一个为什么~个人觉得青瓜会平过猪项颈肉~但系猪颈肉既份粮有点多~反而青瓜份粮极小软壳蟹卷 - 在旺角分店食过一次..觉得不错~所以今次再叫~软壳蟹份粮足够..但唔知点解食第二旧时有苦味生加爽牛肉河 - 平时食开生牛肉河~朋友话今次叫生加爽牛肉...个人觉得味道差不多.个汤好饮~但觉得啲配菜叶过多拉椰叶烧牛肉 - 10分有惊喜~ 估唔到系咁大粒~里面系充满肉汁, 好有牛肉味又够嫩, 呢个系第一次食~下次会再叫~

炒高丽菜- 其实味道OK..但唔明点解洋葱会多过高丽菜

• 拉椰叶烧牛肉