又系太耐冇食,唔食唔得系列🤣上个月尾已经同同事夹晒返工日子(又放NLP又清AL,好难齐人)约lunch去食谭仔🤣多人嘅好处就系可以疯狂叫小食🤤所以喺一决定约谭仔果刻起,已经list好晒要食啲咩😅!!虽然等咗差唔多半个钟,但完全无减我高昂嘅兴致!乐富铺门面都唔细,但得两三个遮遮...一个出单、一个喺门口带人、仲有一个围绕全场轮住落单...落单5碗米线5份小食同饮品...又冇覆单...落完即去下张枱继续落单...心谂...落错单嘅机会好似好大...但结果话你知!要相信三哥遮遮!🙌🏻虽然冇乜遮遮;超多客,但出单都好快,10分钟内都嚟齐晒我哋5碗米线~小食就陆续嚟紧喇~~~我叫咗我最爱嘅鸡肉蕃茄汤红薯粉小辣。但好可惜,今次唔知点解⋯⋯一啲啲都唔辣⋯⋯每次都会有个疑问⋯⋯每间铺,每次食,每碗嘅辣度都会有分别⋯⋯有时小辣会劲辣,饮完 成杯冻饮都解唔到辣;有时小辣一啲都唔辣,食完 成碗都可以唔洗饮嘢⋯⋯今次系有啲可惜啦~(三哥同谭仔嘅蕃茄汤好唔同,喺好耐之前啱啱出嘅时侯食过一次谭仔嘅蕃茄汤,系劲hea一碗普通汤米线,加咗两旧蕃茄喺面,唔知依家仲系未咁,但一啲都唔想再喺谭仔试蕃茄汤了~~🤣)同事试咗新
又系太耐冇食,唔食唔得系列🤣

虽然等咗差唔多半个钟,但完全无减我高昂嘅兴致!

但结果话你知!要相信三哥遮遮!🙌🏻

鸡肉蕃茄汤转红薯粉小辣

同事试咗新出嘅酸辣鱼片米线,评语系觉得唔够酸,可以再加酸。
酸辣鱼片米线

麻辣凉拌汁云耳 - 系未减咗价?$12碟,好细碟
麻辣凉拌汁皮蛋  - 我哋 5个人,叫一碟唔够分呀🤣
土匪鸡翼 - 香!
蒜泥白肉(大) - 蒜泥白肉真系点食都唔厌,但要做好 食完同人讲嘢会分享到呢股浓郁香气 嘅觉悟🤣
重庆口水汁猪耳 - 遮遮刀功要再练练呀~好多都未砌断,连住咗好大旧。
麻辣凉拌汁云耳、麻辣凉拌汁皮蛋 、土匪鸡翼 、蒜泥白肉(大) 、重庆口水汁猪耳

2020-11-10
等候时间
30 分钟 (堂食)
鸡肉蕃茄汤转红薯粉小辣