黑雨同另一半出沙田食~顺便周围行下,行过见到呢间餐厅装修唔错于是决定入去食,因为冇食到早餐所以谂住叫个burger填饱我呢个啤酒肚🥲我哋叫咗个顶级美国牛肉汉堡($98)同英式All Day Breakfast ($98) 跟lunch set送salad,同drinks. 我哋拣咗Fruit tea and lemon tea.首先提下个salad,其实我食到第二啖已经冇食,因为真系咩味都冇。。仲要有小小苦味。💩不予置评。然后讲下个burger,其实份量几有「惊喜」,点解咁讲?因为我原先谂咗叫份肉眼食,点知我排紧队准备买𠮶阵,见到有位女士食那个餐。。。我见到块扒同平时去大X乐见到嘅牛扒一样,又薄又细又干,一啲血色都冇,远望同well done冇乜分别,所以有见及此,我即刻转去叫burger,心谂应该好难有伏挂。。结果真系还好,burger size够大,汉堡扒够厚,整体卖相唔错👍🏻,系略嫌块扒有小小干。芝士同扒嘅比例唔错,啖啖都食到芝士味但又会太重,而番茄同菜都令burger冇咁干,整体系有合格分数嘅。😇但对比burger,个All Day Breakfast 就逊色小小,份量有啲细,

但对比burger,个All Day Breakfast 就逊色小小,份量有啲细,食物味道十分一般,但薯饼唔脆呢个真系小失望☹☹🥲啲蘑菇,「烤」番茄同肠好似水煮咁😵,呢个真系无情讲,而多士都唔够脆。整体而言,成个All Day好似「水煮」咁😭

其实比呢个价钱食lunch,只可以话真系有大把更好的选择🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️整体食物水准刚刚好合格,不过冇乜性价比☹
顶级美国牛肉汉堡
2021-10-08