2017-11-11
呢间韩烧装修走型格工业风,有粗犷 o既墙身、嵌o左铁线o既磨砂玻璃、黑色o既铁框同铁丝网,仲有铁桶做凳(有箍笋o既,d 凳可以打开揼d 袋入去),令到d 抽气管巧妙地完全融合o左o系个整体设计style 入面。铺头细细,无乜油烟,感觉好干净。一边有两部大电视,其中一部成晚环回播住K-pop mv,睇住d 囡囡劲歌热舞,食欲都大增啦!什菜沙律最早o黎,超大o既一碗(见图中同筷子o既比例),最初我expect 就是平时出去食饭跟餐一个饭碗仔咁dur dur……不过今日会食咁多肉,都要啪番d 菜平衡下o既。等肉熟,食住d 小食先。韩式炸鸡少不免一定要点啦,仲点o左炸饺子同鱿鱼须。呢d 炸物真系好高水准,强烈推介,最初我以为系咪自己未有其他o野食觉得肚饿咋﹖但之后特登点多一round,真系好好食,一d 面粉/油膉味都无,充满咸香,值得一试! 烧肉食得喇,雪花牛仔肉油脂分布均匀,厚切猪腩肉好juicy,烧完都唔会成旧干争争鞋涩涩咁。猪肠猪耳呢d 比较冷门o既o野都有得食,特别钟意佢d 猪肠,卤水汁腌得好入味好正呀!海鲜系是次晚餐o既重点之一,佢d 海鲜只有晚市先有得食o架。大虾大大只啖啖肉,扇贝
海鲜系是次晚餐o既重点之一,佢d 海鲜只有晚市先有得食o架。大虾大大只啖啖肉,扇贝好香滑,鱿鱼圈烟烟韧韧。龙脷柳都唔错o既,大家烧时要落番多d 油,如果唔系会好似我咁黐底之后想起番佢出o黎结果旧鱼散开晒……扇贝同生蚝都系任点任食!不过烧o既时间亦相对会耐一点。
饮品雪柜有lotte 忌廉梳打、芒果同苹果汁等等,亦有其他soft drinks 同茶;如果想饮酒类饮品则要另外order (另外收费),提供韩式汽酒、梅酒、啤酒、烧酒等等。
最后每位客人会送一款甜品,芒果、蜜瓜、椰子味韩国雪条或者时果西米露四选一,点o左蜜瓜雪条。雪芭o既质感,奶香滑腻,蜜瓜清甜。
铺头职员服务态度几唔错,下次可以再帮衬。