2017-09-28 1645 浏览
最近我兄弟好想食生蚝,但平价唔系好难食就系有限制,贵价又食唔起(粮尾)左拣右拣睇中咗呢间Anchor’s Seafood and Beer House烧烤要星期五.六,日至会提供(有点失望)今日主要目的系为咗生蚝,餐厅提供分别系法国及加拿大生蚝,法国蚝比较鲜甜除外餐厅提供海鲜有花蟹.青口.海虾及翡翠螺,但花蟹唔太新鲜烧牛肉除了普通烧汁和黑椒汁及芥末外,仲有一种磨菇烧汁泡沫几特别慢煮红酒红烩牛面肉,煮得又入味真系好正如果配餐厅嘅黑松露薯蓉就更完美)刺身寿司选择虽然唔多,但质素唔错即嚟即切,其中八爪鱼几鲜甜听讲呢只雪糕好贵,试咗一杯甜品都有唔少选择,好似有蛋糕.糖水.水果.自制班戟及朱古力喷泉等虽然食物大部分唔错或者普通,但当中有啲唔太美味,好似呢个意大利饭咁!传统意大利饭要煮到有少少唔熟我系知道,但又要南亚风味搞到唔中唔西但最难食系呢个椒盐虾,唔知系整得差定我黑仔,第一只就臭所以无食:餐厅送每位客人一杯饮品,有啤酒气水及果汁(我点啤酒)除外亦有提供热咖啡及热柠檬茶,但见到其中一个咖啡杯有异物,衞生有待改善餐厅所在位置汀兰居面对优美海景,只可惜我身边只系我巴打,如果系个美丽妹子就好评语:价

烧烤要星期五.六,日至会提供(有点失望)
生蚝

冻海鲜

除外餐厅提供海鲜有花蟹.青口.海虾及翡翠螺,但花蟹唔太新鲜

烧牛肉

慢煮红酒烩牛面肉

慢煮红酒红烩牛面肉,煮得又入味真系好正
如果配餐厅嘅黑松露薯蓉就更完美)
刺身寿司

刺身寿司选择虽然唔多,但质素唔错即嚟即切,其中八爪鱼几鲜甜
雪糕

听讲呢只雪糕好贵,试咗一杯
甜品

喇沙海鲜意大利饭

椒盐虾

啤酒

评语:价钱平环境优美,虽然食物选择唔多但平均都算美味(或者星期五.六.日帮衬好啲),餐厅位置比较偏僻但有专车接送或答234B巴士均可到达,服务比我想像中好,而有几位态度亲切)只系卫生要留意下,如果客人无留意用咗有异物嘅咖啡杯真系不堪设想

评分:好评
2017-09-27