2018-01-24 769 浏览
好少去柴湾,系附近行outlet,有人介绍去街市据扒,但去到太晏,关左。 之后周围行,就撞到呢间个脑即时好有共鸣既茶记。 香江茶餐厅。呢类型旧式茶餐厅 已经买少见少。老式几十年既装横,对比宜家一街连锁茶餐厅... 真正见证时代变迁。小时候长大既画面出哂黎。个人觉得有时食野味道真系唔系最重要一环。叫左椒盐骨饭 冻奶茶。味道称不上特别, 就可能因为呢种平凡,唔系特别好食,但一啖一啖食下食下就食哂。食既可以话系回忆,人情味, 一住食,一住好多回忆。 细个周围爬既绳网,火车架等等.. 同阿爸阿妈楼下楼上既邻居d仔女玩捉。等等.. 旁边仲有d旧式士多,呢个老区比我谂返起好多野。真系买少见少,希望呢d老铺老师傅可以支持落去。P.s. 碟饭好大碟,价钱便宜,各样都实属一般,呢个好评系支持佢地咁多年到宜家既坚持,份精神。

小时候长大既画面出哂黎。

旁边仲有d旧式士多,呢个老区比我谂返起好多野。
真系买少见少,希望呢d老铺老师傅可以支持落去。

2018-01-12