2017-07-29
好耐都冇食過漢陽苑啦,中學時期成日同朋友去好多回憶,可以話係人生第一次燒肉獻左比佢,今日即興同朋友一齊去食呢間店都幾大間,熟食比以前多左好多,淨係泡菜涼拌都有好多款,而且味道唔差,醃蘿蔔同青瓜係最愛仲有泡菜煎餅,淨係蔬菜都有五六款,咖喱蟹、炒辣蜆、藥膳雞腳、葡汁蟹蓋,食極都食唔晒,重點係都幾好味!!比以前進步好多我見到有侍應添加蜆嘅時候,係刻意揀有蜆肉,去晒d空殼,好有心機湯品有三款,同埋有碗仔翅壽司嘅賣相都比以前好睇好多,後來仲有三文魚刺身,食咗幾塊都幾鮮味。當主角落燒肉同以前差唔多,一樣好多選擇。今次我專攻牛肉粒同埋牛舌,仲有最愛嘅牛仔骨。牛仔骨係偏甜嘅,好入味真係好正有d肉本身冇點醃制過,我特登叫店員拎少少鹽俾我,一邊燒牛柳粒同牛舌,一邊撒少少鹽落去,牛味即刻出晒嚟甜品除咗有生果、糕點同啫喱之外,仲有芝麻糊、蕃薯糖水、木瓜雪耳,雪糕都有四款。芝麻糊好好味但我朋友話偏甜。估唔到漢陽苑依家款式咁多,連飲品都多咗幾款,又有獨立包裝嘅紙包飲品同啤酒。呢餐比我想像中豐富同滿意
湯品有三款,同埋有碗仔翅
當主角落燒肉同以前差唔多,一樣好多選擇。
呢餐比我想像中豐富同滿意