2023-03-16 78 浏览
好耐冇行过the one上层,来来去去都系落地库行超市,今日心血来潮上嚟兜个圈,印象中冇咩特别好食既餐厅,突然见到个‘’五‘’字😳好似啲日系家具店咁,其实系餐厅嚟。餐厅门口好长,系出门走廊位都有座位,几有私隐🫣大部分店员都系讲英语,不过都好好沟通,好nice。坐低之后就指示我系QR code落单,另外再比咗本menu我餐厅系日式西餐,南蛮炸鸡呀和牛丼等等点咗盐曲名水豚猪扒配和风沙律及薯饼,+$28仲可以升级薯仔沙律同日式洋葱汤,但本身已经有沙律同薯饼,就下次先啦除此之外连pizza都有估唔到仲会有酒饮,全部都系日本直送既获奖清酒,而且价钱相当得宜😻可惜今晚独角戏饮醉就唔得啦盐曲猪扒真系好香,果种盐香味一上枱就闻到。自己煮过盐曲就会知盐曲酱一煎就会变焦黑,猪扒好大块,底下既薯饼都一样咁大,铺面既蒜片好好食,仲有柚子胡椒酱猪扒煎得比较干身,好有猪肉甜味,冇雪味猪肉腥味,而且好厚身其实本身盐曲已经好够味,点埋柚子胡椒系可以试下唔同调味薯饼好出色!就算摆到最后先食都好脆,而且入面系紫色蕃薯蓉同好大粒软糯既栗子,有啲当咗佢系饭后甜品咁😋估唔到咁耐冇上the one,竟然走漏眼有间特色日系西餐,下
餐厅门口好长,系出门走廊位都有座位,几有私隐🫣

餐厅系日式西餐,南蛮炸鸡呀和牛丼等等

除此之外连pizza都有

猪扒煎得比较干身,好有猪肉甜味,冇雪味猪肉腥味,而且好厚身

其实本身盐曲已经好够味,点埋柚子胡椒系可以试下唔同调味

估唔到咁耐冇上the one,竟然走漏眼有间特色日系西餐,下次约埋朋友嚟边食边饮先!
  • 盐曲名水豚猪扒配和风沙律及薯饼