2021-05-02 824 浏览
今晚走咗 去食比利时餐!呢一间 Frites 餐厅 系比利时菜. 比利时菜梗系要有饮杯 比利时嘅 啤酒啦Leffe 我酒鬼嘅经验呢一只啤酒 配薯条同埋牛肉系最好味嘅!佢哋嘅牛肉算系几香牛肉味煎得5成啱啱好!佢哋嘅牛油汁 食落同牛脂肪 融合喺口度, 再饮啖 啤酒 系人生一大乐事。呢味嘢唯一弹嘅就系 佢哋嘅薯条 好似麦记。 我觉得系薯粉搞出嚟嘅。我哋仲叫咗三文鱼配暖沙律! 三文鱼算系几香不过鱼油唔够重。 不过好少餐厅有暖沙律食。 所以好难去衡量同埋比较。我哋当然系 叫埋嘅欧洲式炆牛腩。 牛腩算炆得好冧, 佢嘅汁配薯蓉唔错! 非常配搭得好! 唯一可惜就系, 今晚冇人陪我饮红酒,如果唔系跟红酒一齐食, 简直可以比一百分。因为新冠肺炎我好耐冇得飞, 以前一年都会飞比利时一次。 今日嚟呢度食,希望怀念下 未有新冠肺炎 嘅时刻。
今晚走咗 去食比利时餐!

呢一间 Frites 餐厅 系比利时菜.
比利时菜梗系要有饮杯 比利时嘅 啤酒啦
Leffe
我酒鬼嘅经验呢一只啤酒 配薯条同埋牛肉系最好味嘅!

。 所以好难去衡量同埋比较。