香港比利时餐厅吾算多,啲间都比较出名,特别佢地嘅青口应该系数一数二好味😋性价比都算高,真系约会首选推荐,一来菜式偏特别,好多人应该未试过,二来气氛都非常好,好多人都会系到饮酒倾计嫁-🧏🏻‍♀️温馨提示:佢地餐厅嘅份量偏大份,所以无论三五知己定系拍拖仔嚟食都非常适合,禁先可以慢慢食同食到吾同款式。另外,有养宠物嘅啲到都系个好选择嚟嫁-▪️脆炸鸡配烧烤酱 CRISPY CHICKEN BBQ SAUCE$75▪️焗原个金文笔芝士 BAKED WHOLE CAMEMBERT $155▪️地中海风味青口 MEDITERRANEAN 1/2KG $265▪️龙虾意大利饭 LOBSTER RISOTTO $295▪️比利时窝夫 WAFFLE BOMB ALASKA $125▪️ONE MORE PLEASE $55▪️TIKKICOLADA $55-#脆炸鸡配烧烤酱肉质非常嫩滑,做到外脆内软嘅感觉,而且吾会好多油,我最怕食炸物成口油感觉,另外再加烧烤酱衬托,略酸略甜,配埋落去夹。#焗原个金文笔芝士大约四寸嘅size大约嘅芝士放进木质圆盒里,表面少量蒜蓉迷迭香调味,不过吾知系味赶住收工,未完全熔晒,非常硬身,而且味
▪️龙虾意大利饭 LOBSTER RISOTTO $295
▪️ONE MORE PLEASE $55
▪️TIKKICOLADA $55
#脆炸鸡配烧烤酱

#焗原个金文笔芝士
大约四寸嘅size大约嘅芝士放进木质圆盒里,表面少量蒜蓉迷迭香调味,不过吾知系味赶住收工,未完全熔晒,非常硬身,而且味道偏淡吾洗配多士食都淡淡地

#地中海风味青口
几乎枱枱都会叫嘅招牌菜,青口应该系每个人嚟嘅目的。利用左西班牙辣肉肠、辣椒、洋葱、芫茜、牛油及黄灯笼椒酱调味,不过都汁太过少啦,令青口吾够入味,不过肉质依然鲜甜嘅😍如果人多或者海鲜爱好者可以选择一公斤食,大约$425价钱

#龙虾意大利饭
一上枱劲大碟,成只龙虾摆系枱面到,西北大西洋龙虾同埋虎虾肉,听落都知啖啖肉,仲有淡淡嘅蕃茄味,利用白酒同埋新鲜香草调味,不过对于我个人嚟份量非常足够,肉量都算多,以啲个价钱物超所值,不过略嫌蕃茄味吾太够

#比利时窝夫
个窝夫超级超级大😂对女仔打卡啵讲外型无得输,不过我地好惊佢会跌,要好小心切。佢嘅窝夫系偏硬身,而且佢嘅cream同埋中间果层软糖霜打发得会比较软实,食落去非常饱肚,而且成个甜品四个人食都觉得好甜,所以每人一小旧就好足够啦
————————————————————-—————-
📍Location
Shop G03 & 103A, 1/F, Monterey Place, 23 Tong Chun Street, Tseung Kwan O

📍Branch Store
Central/Wanchai/Causeway Bay/North Point/Quarry Bay/Kwun Tong/Tai Kok Tsui
🕙Business hours
11:45am-10:00pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻