2017-10-11 1343 浏览
星期日嘅下午,朋友相约食一个悠闲嘅brunch,提议去海港城食,拣左al molo 其实呢度已经唔系第一次来,平日黎过几次,周末反而系第一次。原来个食物种类有少少唔同,价钱当然又贵返少少啦。先讲冷盘,平日系唔会有虾,蟹,仲有烟三文鱼添。此外仲有各式冷盘,沙律,整齐排列左一旁,至于甜品方面同平日嘅Menu都差唔多,特别想一赞peanut butter mousse,佢真系有好浓郁嘅花生味,个感觉就好似将一茶匙嘅花生酱放入口中一样,然后花生酱在口中慢慢溶化,整个口腔都充满花生的香味。另一个甜品系creme caramel,其实个感觉好似焦糖布甸 ,不过不够Crème brûlée香滑,口感较为扎实。见到职员非常勤快不停切生果,真的有别于平日,记得平日来房两次,食物很快便扫清光,添加的速度非常慢,印象一般,但今天不停的补给,接近最后四点钟到医院唔会有一扫而空嘅感觉。但系$300嘅价钱性价比唔算好高,仲要比平日贵一倍。值唔值得就要自己衡量啦