2016-09-10
故事就由换煤气炉开始的,话说现在买煤气炉送餐卷仲要送4佰大元,都是知这个世界是冇咁大只夹乸,仲以为羊毛出在羊身上伞。首先完全冇想过咁爆早一天订星期五的内堂已经满,只剩余室外,咁当然再预约下星期五啦!及讲好要窗口位!好啦!咪仲有多点时间上Open Rice 看看有咩好食,点知大部分都是负评,心知今次赖嘢!但又有4佰在手中又冇理由唔用!到了昨晚星期五,一到餐厅门口就有待应带路,带我俩一张2人枱,我就同待应说明我订位时已经说明要窗口位,但他们话冇及他们是不会答应客人要求的,因为我哋全间餐厅都系得一张枱系望到窗口的,除非你六点钟嚟到攞位,否则我哋唔会比窗口枱你地架,但系最后就比张二人枱我地此时已经有点激气😡讲返食物的质素!先来个龙虾汤,味道浓浓,但只有切碎的虾仔,最失败系微暖嘅唔系热😰头盘青口,价钱为$168(定$178唔记得)完全比d次货你食,因为响餐牌是写明蓝靑口又收得咁贵,仲以为系好嘢!点知系比人老点!1)煮得过熟2)唔新鲜,冇鲜甜味,还带点雪味。紧系要同经理说但他的回应是现在不是蓝青口当造时候,所以现在果d系冇咁好既😱,咁就换餐牌啦,一系就暂停供应😡这时心情已经down冇可down😩主
讲返食物的质素!
这时心情已经down冇可down😩
主菜西班牙黑豚猪扒$298都系同连锁快餐店冇分别,成块猪扒又硬又鞋飒飒,仲要系全熟,如果系真正的西班牙黑豚猪扒不用全熟,有经验嘅厨师佢会张块猪扒啱啱好尚有一点粉红系中间嘅位置最靓!收得人$300 1块细细块嘅猪扒居然比佢搞到咁!
仲有𠮶海鲜意粉:真系衰冇可再衰,一定系学徒制的,首先要讲材料:
三只急冻虾仔,已经用梳打粉浸都即刻爽急急完全冇虾味冇鲜味乜都冇、好似食紧啲爽急急嘅野姐。
三件鱿鱼完全又系冇鱿鱼味嘅鱿鱼,好似有点像橡筋咁样嘅啫。
过分出水嘅意粉,完全过份浸泡意粉系发晒。
蕃茄:切粒但还有粒"定"。
这是一间餐厅对食物的质素何其低!
厨师整呢一碟意粉完全反映出系冇心机煮,因为煮咗出嚟冇味冇番茄味冇海鲜味乜嘢都冇😡😡😡
最后还要补回$420!
侍应服务态度差到冇人有😡,仲衰过澳牛😡😡😡
冇下次之余,仲要:
奉劝各位就算有餐卷都唔好想佢当!