2018-06-25
其实经过呢间餐厅好多次,唔知点解总系冇意欲入去食,呢日谂唔到食咩,终于决定去试一试呢间!!6点几入到去,可能时间尚早,唔算太多人,仲有得拣梳化位,点了一份set dinner, 另外点了个carbonara同韩式鸡翼~上菜了~原来份量都唔少!! 首先来了厚切火腿卡邦尼意粉,块火腿/烟肉真系好厚切!! 好惊会好肥好油,但原来又唔会㖞,流心蛋唔会太熟,捞埋意粉食啱啱好~不过可惜竟然有灯笼椒…carbonara系唔应该有灯笼椒架…😶set dinner点咗美国安格斯西冷扒,骤眼睇以为佢好细兜,但其实都好多! 牛扒上菜时已经切好咗,系几方便的,但冇得自己切,感觉似快餐,downgrade 咗,同埋觉得份量少咗(但应该冇)😐 点了7成熟,唔会过生但都唔会太韧,有少少juicy,都唔错~btw跟餐嘅蕃茄浓汤真系好浓郁好饱肚!另外仲有杯餐饮,呢个set真系几抵食!!因为唔知个set咁丰富所以叫咗嘅韩式鸡翼配薯条,相对地就比较逊色了鸡翼炸得有点太耐,摆冻咗少少先食仲有啲干同硬…韩式酱都唔太够埋单$300+,其实都ok! 如果唔系用纸兜同独立包装茄汁就更好喇~嘻!😛
上菜了~原来份量都唔少!!
埋单$300+,其实都ok!
如果唔系用纸兜同独立包装茄汁就更好喇~嘻!😛