2017-04-03
印象中下午茶的份量的确比较小,同埋都为为左均衡饮食,叫左一个三文鱼碎蟹籽饭(细) 23蚊,加一菜(9蚊)再加泡菜味增汤7蚊五点半去到 唔多人,很快准备好d餐点,看到餐点心谂好彩叫左咁多配菜三文鱼碎蟹籽饭:饭都算多既,如果系女仔一定够,但系男仔我持怀疑态度,因为我用小碗仔舀出来食发现其实得一碗饭多dd,重点系三文鱼碎的薄薄既一层,咁多饭一定唔够捞啦!所以问店员要左七味粉同甜姜甜姜无争鲜回转寿司店既好味,maybe系因为佢真空包装,不过有得食已经算好7蚊加既泡菜原来得咁小!一小盒,一口就无晒,同埋泡菜得一个咸味,仲有d包装的味道,我估佢哋应该都系买一d质素唔系几好既牌子,分细盒装⋯太失望了,份量真系超级少!加7蚊一d都唔抵9蚊菜: 份量唔算多,表面睇来健康,但其实唔系,因为佢加左芡汁,真系奇怪,香港餐厅好地地做乜嘢要芡汁,无形中增加热量⋯总结,本身23蚊既茶餐加左尼d一共系39蚊,但每一个份量都极小⋯算啦,就当可以一次试晒咁多品种??
所以问店员要左七味粉同甜姜