2018-03-24
系呢个忙碌既香港地,要解除天天工作累积黎既压力,去老籣饮杯手工酒就最好不过啦😇黎到中环苏豪区酒吧真系多到数唔到,今次拣左系小巷既呢间何籣正,首先听到个名都已经好特别,但系咪真系咁正,真系要食过先知🤪明显地以粗口谐音做店名🤓系香港人,唔会唔明点解既👅.整间店既既装潢有一种70年代既old school风格,再加上鬼佬凉茶既霓虹光管份外有味道,成件事仲健康左添😝变左最抢眼既影相位了酒吧既座位分布得好疏,正好有一个小空间比每一张枱既食客一个小天地,正所谓不吐不快嘛.拣好位坐暖就要睇下个酒list先✌🏻上面写晒酒精浓度,自己知自己咩能力就去拣啦🤔主要以手工啤为主,每杯 $80 / 450ml ✨✨其实望住个酒list真系幻想唔到系咩味到,经侍应推荐选择左2杯酒分别系"Mo'Mo' Wit 夏日么么啤"同"Icy lotus 冰山雪莲".个人比较喜欢冰山雪莲,味道比较重,小麦味会岀d,而且回甘,想有after taste既感觉,个人比较推荐呢杯😌😌而另一杯夏日么么啤,口味会较清较淡味,另有小小花香,饮落去可以大淡d,可以豪迈饮架😝可能岩d入门级既朋友把酒谈欢当然要有小食😍食物menu虽然唔多,
明显地以粗口谐音做店名🤓系香港人,唔会唔明点解既👅
把酒谈欢当然要有小食😍食物menu虽然唔多,但最紧要好食嘛,我就拣左Black Cod Fish 'n' Chips with Soya Mayo n Sesame($138)同埋20hrs beep cheek pasta($148)
🐟Black cod fish n Chips 鱼柳炸到金黄色,口感good卖相good,而且食落唔会油淋淋,好松脆!对于我黎讲炸到嫩滑而唔干身都算系高质🤓🤓配埋酱料好夹酸酸地好开胃😛
另外🍝20hrs beef cheek pasta比较普通,又唔系唔好食,只系无咩特别之处同埋份量上比较小!卖到148我就觉得不太值了
坐左2个钟,都差唔多吧,都系时候早d返去休息,做返一只忙碌既蚂蚁😌