2024-02-26
话说之前去过深水埗同荃湾店食过苏妈都觉得好正而家终于等到屯门开了,就约埋老友黎回味一下,星期6晚上7点左右到都坐满人,不过等位都系10分钟就入得,餐厅环境属半开放式,出面都睇到入面情况。坐底睇下餐牌,大致上同本店都差不多,唯独揾唔到我最爱既卤肉卷,唔开心,落单方式系用QR code,本店就人手落,不过唔识用都可以叫店员黎帮手。辣死你妈配仁当牛肋条落单唔洗5分钟就上到呢个饭,辣死你妈系马拉语椰浆饭咁解,并唔系咁辣的,椰浆饭用左班兰叶染色变到绿色咁几得意,椰香味唔算好重,配料有d鱼干,花生同虾片咁,牛肋条就好腍身,又唔会腍到烂晒,呢个饭几好。甲必丹咖哩猪扒饭又系好快就黎到既餐,好在猪扒都热唔系冻既,证明都系新鲜,咖哩汁偏重椰香味,有少少回辣,不过质感就稀d,整体正常。马来香蕉饼未食过试试,外面一层叶系唔食得架,入面既香蕉饼质感软糯,少少香味唔算太甜,不过我个人不太喜欢,所以觉得麻麻地。咖央多士多士新鲜烘起香脆,夹住咖央酱同鲜油,甜甜地,图中俾老友抢先食左一块,正常系有4块的。细杂锦肉骨茶可能厨房漏左单迟迟都未黎,跟左一次单先黎,所以最后先上,黎到大家都8成饱了,又要讲讲呢度同本店唔同既地方
辣死你妈配仁当牛肋条
甲必丹咖哩猪扒饭
马来香蕉饼
咖央多士
细杂锦肉骨茶
可能厨房漏左单迟迟都未黎,跟左一次单先黎,所以最后先上,黎到大家都8成饱了,又要讲讲呢度同本店唔同既地方就系肉骨茶无得任添,同埋唔会一开始就先上一碗饮住先,细杂锦肉骨茶有猪脚,一字骨,豆卜支竹,肉骨茶药材味唔会好浓,少少回甘,配既油炸鬼就已经唔脆,比较干,感觉都比较一般d。
整体黎讲食物质素都唔系差,不过无比较无伤害,比起本店略为逊色,当然无我最爱既卤肉卷就更失望,价钱都中规中矩。