2021-10-10
老公想吃烧肉,但老实说好吃的又要等劲耐误打误撞下search到呢间烧肉就胆粗粗去食估唔到有惊喜,因为首先个好处系,唔使等已经可以入去再加上啲位好阔落做咗人呀爸呀妈就系咁你总系想揾啲坐得舒服我系佢楼下已经收到张佢地嘅leaflet写住二人同行就送佐贺和牛所以我一嚟都几厚脸皮问系咪有,侍应都几大方话系啊, 有啊~ 即系都唔会黑哂面咁,喂,服务真系算唔错。由于我老公请,咁我拣最贵嘅SRF极黑和牛小排𠮶个餐,贪佢开哂124品嚟食系餐前最鬼钟意佢地个碟,好鬼贴心咁有个隔油架系个碟度,食烧肉我都想隔下油,掠一掠啲油架嘛~ 呢个真系想俾十个like ! 其实佢地出面都仲有啲饭啊、鱼旦啊、沙律啊、雪糕啊 系出面张枱,但其实你净系食𠮶124品都真系已经够,quota真系唔好放系呢啲地方。烧之前我地点咗啲蔬菜啊~ 南瓜沙律嚟佐一佐个胃,真系唔错啊!!! 南瓜mix咗少少蛋沙律,真系几开胃。啲蔬菜系新鲜到我之后再多点了一round ~ 除左呢排咁壮观嘅雪柜,我个餐已经包咗啤酒同清酒任饮,但我呢个洗钱嘅女人系唔心熄嘅。所以就order咗$24一枝嘅梅酒,店方除咗斟好俾你,仲会俾枝梳打水俾你咁正。第一样烧肉嚟
再加上啲位好阔落
做咗人呀爸呀妈就系咁
你总系想揾啲坐得舒服
第一样烧肉嚟系呢客「壶渍封门柳」,店方对点呢客封门柳嘅客人都会安排同事去烧
侍应生话要烧到好似个donut形咁,仲要唔好太熟,入口又真系好惊喜,因为都真系几甜,肉质松软。
之后,终于盼到送俾我地𠮶客佐贺和牛,老实讲个摆盘唔错,同埋都有5块唔系hea你 但可惜嘅系其实除咗本身有牛味真系普通,幸好有佢地啲调味酱料调下, 侍应生讲到系师傅亲手炒啲烧肉盐啊, 都系加份位。
跟住呢盘野算系好唔错,我地梗系点咗SRF和牛嚟试,唔系叫呢个餐做乜啊
食完之后,我想话早知唔叫其他,真系完全比下去啊~ 真系和牛系食得出架!!! 几乎入口即溶嘅口感,呢个叫5碟真系番本!
唔讲太多长篇大论,最后埋单大约482 一个人,我觉得系有和牛嘅情况下,已经值回票价,同埋坐得舒服真系已经系卖点。