2019-05-23
呢间韩国烤鸡店其实已经食左好多次,佢系我觉得香港最好食既韩国鸡,最紧要佢唔系炸系烤,感觉无咁热气,而且不时会有新口味,可以新野夹旧野一齐叫。今次食铜锣湾店。呢到近Times square 而且系25楼,好大有靓景,坐得舒服。都好多野拣,除左好多口味既鸡,仲有汤/卷等等。野似都有酒/果汁/汽水。因为呢到既野份量都几多,我地叫左一份鸡(ufo foundue $258)同一个卷蛋($148)加野饮。蓝橙沙冰,我谂系到倒转果个鲨鱼饮品一样味,酸酸地好开胃,同埋d冰多到山咁高,抵饮。呢个系黎十次叫十次既野食。蛋包紫菜再包粉丝午餐肉青瓜酸瓜萝卜,再配上茄汁mustard同千岛酱。蛋仲系有少少生加上配料多重口感,系必叫既野食。到重点,ufo foundue,可以自选两款鸡,我地叫左甜辣同蜜糖烤鸡。估佢唔到系旧旧鸡腿,啖啖肉。岩岩上既时候会有侍应帮你整溶d芝士,见到d芝士溶就觉得治愈但同时都好邪恶。不消几分钟,芝士溶左就食得,本身都好惊d芝士会好腻,但原来一d都唔腻,好似食鱿鱼丝咁,好好味。而鸡因为系烤,所以肉质都好滑好juicy. 两个口味都系甜甜地,易入口。值得一赞就系呢到既侍应都好有礼貌,而且
值得一赞就系呢到既侍应都好有礼貌,而且做野都好快手又细心。👍🏻