2021-03-10
成日经过中环大馆附近都会见到依间餐厅每一次经过都会有一阵香浓嘅咖啡味,揾一日放假嘅时候同朋友一齐去食个下午茶同埋饮杯咖啡餐厅嘅环境真系好舒服特别系下午嘅时候唔算太多人倾偈饮杯嘢真系好适合我就叫咗一杯latte 朋友就叫咗一杯mocha ,好欣赏餐厅对于咖啡嘅执着同埋热诚无论系咖啡豆定系咖啡嘅浓度都可以选择,我个杯嘅咖啡饮落去好香滑好顺口偏酸,系我钟意嘅口味嘢食方面我哋就叫咗两款食物,餐厅主打嘅食物都系比较天然同埋有机,仲有素食可以选择添我哋拣咗一款水波蛋配羽衣甘蓝嘅多士,同埋一个pork belly ,整体来讲食物嘅味道真系唔错,份量上比较精致女仔食嘅话可能份量就会啱啱好,如果肚饿嘅时候可能就要叫返个饭或者意粉比较适合不过我哋今次都系想饮杯野坐低倾吓计,所以餐厅嘅环境都几舒服几适合,有时喺餐厅度做下野饮下咖啡其实都几chill