2018-05-18
好多人话呢间嘅花胶捞面好好食,网上媒体同报章都采访过。草根身为花胶控,点都要试一试系咪真系好似人地讲甘正地点系筲箕湾东大街,好近草根姐姐嘅工作地点。蚝皇鲍鱼捞面($58)💁🏻♀️呢个蚝皇鲍鱼捞面系店内做每周一特既Promotion,$58蚊既价钱可以食到鲍鱼㖞🙆🏻♀️真系好抵食! 平心而论,今次草根姐妹👩🏻👧🏻系捞喜食左2款面,最中意就系呢款❤️,鲍鱼弹牙入味🌊又唔会韧,捞面用左粗面🍝煮得爽口,烹调时间掌握得唔错⏱呢个价钱真系好抵食!黑松露汁花胶捞($68) Signature Fish Maw Lo Mein 花胶捞,系餐厅最出名嘅signature dish👑,个个都话正,等👩🏻👧🏻草根姐妹又试下先~我地将面底转左稻庭乌冬,乌冬食落带少少烟韧🤤,条条乌冬都挂上黑松露汁,闻落好香黑松露味👃🏻不过食落又唔多觉🙊,不过味道系几好食嘅👅花胶有2块左右,冇系ig睇到人地甘大块☹️花胶偏薄身,口感较爽口,有d少失望啦👉🏻👈🏻真系估唔到鲍鱼捞面比出名嘅花胶捞更好食呢!
草根身为花胶控,点都要试一试系咪真系好似人地讲甘正
地点系筲箕湾东大街,好近草根姐姐嘅工作地点。
蚝皇鲍鱼捞面($58)
黑松露汁花胶捞($68)
Signature Fish Maw Lo Mein
真系估唔到鲍鱼捞面比出名嘅花胶捞更好食呢!