2018-05-13 615 浏览
2018年5月12日,下午2点半左右去左食野。之前我呀妈学试过Ruby Tuesday话想试。咁见就到妈妈节就试下。一试就后悔,一入铺头,其实见到员工多过客。但无一位主动行过来问的地几多位,行过望一望我地都无意识去问。咁员工们做紧咩? 就系吹紧水,无所事事。直到我开口讲“系咪是但坐都得”先有个员工答“唔系架,你地几位?” 坐低左,唔知系本身唔会俾水定点,要问先有。而食物质素。。。唔驶多讲,只可以话价钱同食物质素成强烈反比,无谂过会咁差。食完埋单喇,叫左成10分钟先埋到,成间野都无几多枱客,埋张单要咁耐咩? 而最嬲既系,佢要找4蚊俾我,我谂一系就2个2蚊或者1个2蚊加2个1蚊。点知佢找左1个2蚊,剩余既数系用各式各样既毫子组合而成。即系有1毫2毫。其实都系钱,但去茶记食,人地无散纸要找毫子都会讲声唔好意思,Ruby Tuesday 员工无任何表示。 里间 Ruby Tuesday 我唔会再去。亦希望其他人唔好浪费钱去食。真系食M 字头快餐店都好过食佢。如果连一间普通茶记有既服务都无既时候,不如去食茶记好过啦。

如果连一间普通茶记有既服务都无既时候,不如去食茶记好过啦。
2018-05-12