2022-03-01
呢餐其实旧年食,仲谂住出唔出 post 好,不过见个 menu 虽然系期间限定,但大部份食物都系恒常供应,所以都记录一下啦。呢个 Mirror 成军三周年套餐(二人餐)包括 One and All 船皇船面两碗,神队友鸡翼 12 只同埋饮品两杯。船面有四种面底可以拣,食材包括牛腩,和牛,牛肉片,猪腩片,牛肉丸,猪肉丸,猪润,鸡翼,鸡丝同炸猪皮,加埋面同汤底,刚好 12 样,唔知边样代表边个😆。本来我麻麻哋钟意食船面,因为硬系觉得啲汤底好咸,次次食完都劲口渴,不过呢度嘅船面有惊喜㖞,除咗两种肉丸较淡口外,其余食材味道唔错,汤底更加系浓而不咸,OK 㖞👌。神队友鸡翼系单骨鸡翼,炸得几香脆,点埋甜辣酱食,好惹味,食下一只食下一只,眨下眼就食哂😂。于是就散叫多个炸云吞皮,呢个纯粹系口痕用嚟摄牙罅😆。两杯饮品都有几高汁,姜糖必饮嘅姜糖茶姜味好强,巧妙地化掉茶叶中那点苦嘅甜蜜泰式奶茶茶味香浓,银色嘅器皿仲非常靓,望见都开心🤩。