2022-10-30 1424 浏览
今次黎到呢度庆祝周年纪念,点左个二人套餐($468, 另收加一服务费)餐厅走怀旧工业风,整晚播住7,80年代英文歌💽==========🔹前菜 - 烟三文鱼无花果沙律🥗份量都几多,所有蔬菜都几新鲜而且种类算丰富,有菜🥬,青瓜🥒,车厘茄🍅无花果好甜,烟三文鱼油脂感丰富唔过咸,口感唔错柚子汁非常清新易入口,食完会开胃😉==========🔹汤 - 南瓜忌廉汤黏稠度适中,淡淡的南瓜清香配上比较重既忌廉味,个人口味会觉得有d "漏"==========🔹主菜 - 美国特选牛柳配匈牙利鹅肝两大件厚切牛柳配上车厘茄,翠玉瓜,黄同紫茄子,仲有炸番薯条🍠主角牛柳大约5成熟,以微盐调味,口感有嚼劲,可惜牛味唔算突出🥹鹅肝我就唔太识欣赏,无论口感同味道都感觉怪怪的,好重油腻感但唔香🤨蔬菜选材上乘,瓜类好嫩,调味适中易入口🤩炸番薯条好脆口而且好甜,欣赏😋==========🔹主菜 - 忌廉菠菜蟹肉蝴蝶粉蟹肉份量唔少而且鲜味🤩,蝴蝶粉煮既时间唔够有少少硬身菠菜配以番茜同洋葱味道几夹,忌廉味唔算好够,但整体唔错易入口👌==========🔹甜品 - 厨师精选甜品雪糕偏甜,云尼拿味道唔突出粉红色件蛋糕食唔出系咩味
餐厅走怀旧工业风,整晚播住7,80年代英文歌💽
🔹前菜 - 烟三文鱼无花果沙律🥗
无花果好甜,烟三文鱼油脂感丰富唔过咸,口感唔错
柚子汁非常清新易入口,食完会开胃😉
🔹汤 - 南瓜忌廉汤
🔹主菜 - 美国特选牛柳配匈牙利鹅肝
蔬菜选材上乘,瓜类好嫩,调味适中易入口🤩
炸番薯条好脆口而且好甜,欣赏😋
🔹主菜 - 忌廉菠菜蟹肉蝴蝶粉
蟹肉份量唔少而且鲜味🤩,蝴蝶粉煮既时间唔够有少少硬身
🔹甜品 - 厨师精选甜品
雪糕偏甜,云尼拿味道唔突出
粉红色件蛋糕食唔出系咩味,偏甜🤨
朱古力蛋糕质素正常
配料够香脆,弥补雪糕同蛋糕的不足
==========
饮品拣左一杯cranberry juicy 同一杯可乐(有柠檬)
果汁唔会太甜,唔错😉
==========
临走店员有问我地食物岩唔岩口味,我如实讲鹅肝真系麻麻地🫣
其实整体黎讲唔太差,鹅肝系扣分位,另外牛柳同甜品都比较失色
可能期望太高,觉得未有想像中咁好