2020-10-12 2274 浏览
知道佢搬左去深水埗,地方大左好多,又有小菜食,于是去试下。新店安排我两人地坐楼上,行上楼梯已经闻到好大烟味。坐低无比餐牌我地睇,问都无比,睇食评话有小食、小菜,算!就净叫两位海鲜粥底火锅。我未及清洁餐具,已经马上斟左两兜鼓油比我地,但其中一兜,我地发现有啲灰粒,我而家念返,可能系烟灰,算!费事出声,自己去换过兜。另外,比左鼓油,要问先至再比辣椒。㶽底(已经落埋饭)同食物都好快到,但食物质素,吾使讲咁多,大家自己睇相啦,碟牛肉吾系餐内的,后加的,$30 都算抵,同埋系成餐最好食嘅一种食物。蟹,两个人得一只细细嘅,去任食都好过佢。我地食晒食物,仲有啲饭系一旧旧,要压烂佢同再煮多十分钟先至食得。如果咁嘅食物质素,$188/位(无加一),我认为吾值。觉得以前系佐敦旧店时好好多,当时成日都想去食,但只系得3、4张细枱,仲要提早个几月打电话订,所以去得吾多。吾知系吾系而家去多左其他店食火锅,有得比较,定系靓粥工房差左,觉得呢餐好吾掂,未食完已经念住去附近食虾子云吞面。我以后吾会再去靓粥工房啦!