2018-01-09
同男朋友出开去旺角 谂住去cafe食生日饭 于是男朋友就揾左依间cafe食位置上其实都唔算难揾 都几方便 入到餐厅 估唔到都差唔多full哂 职员都得1个左右 等左一阵先入到去坐 一入门口 第一眼就见到两个笼 入面有2只好得意既兔仔肥肥地又懒洋洋 好得意职员安排坐左系帘后面戈张2人枱 位置真系好逼好唔方便 肥少少都入唔到入面坐 而出面戈个位又咁岩塞住入面梳化位既人出入搞到要男朋友不停咁移位俾入面既客人出 而偏偏对出小小有个小阶梯 一唔小心真系会跌低 而因为度帘系流苏类型 入面既客人咁岩拎隔离既游戏挽 结果一勾到件衫 就系咁发落男朋友度好唔方便而食物方面 点左个吉列猪扒饭 个卖相其实唔错既 美中不足系用左个铁兜装 好似好颓既感觉 而旧猪扒味道太林 完成唔似猪扒既感觉😓 有d失望 我就点左个玫瑰花茶饮 一壶上好令 仲送埋一个蜜糖 职员解释可以用黎调下味 好细心解释 可能个位系冷气位 所以点黎点去都熄左个火 😓 味道加左蜜糖会好饮好多 调列个花茶既味道 男朋友就叫左沙冰 但味道就好淡 冇乜味 最后男朋友叫左个千层蛋糕俾我仲写左名牌 好惊喜好开心 职员仲会同我讲生日快乐 好惊喜好开心 千层糕
最后男朋友叫左个千层蛋糕俾我仲写左名牌 好惊喜好开心 职员仲会同我讲生日快乐 好惊喜好开心 千层糕算系依餐最好味既食物