位于荃湾芙蓉街嘅薄饼店(Pizza & Chicken),位置相当隔涉,唔熟荃湾呢头都比较难揾。薄饼店以做薄饼速递为主打,开业时己经口碑甚佳,亲眼见门口嘅外卖电单车起码有7架,佢哋黄金时间送外卖要等成个半小时,受欢迎程度可见一班。今晚我哋六点未够,见时间尚早,于是叫咗个外卖自取嘅三人套餐~~~我哋两个人食嘅呢份三人套餐有四样嘢,落Order后等大约十五分钟左右就有得拎:环游世界普通批 - 九吋Pizza,材料大杂会,样样有啲、份量适中,芝士味香,水准之作~~~香辣鸡翼 – 之前食开炸鸡好OK,但今次唔想咁热气于是改叫香辣鸡翼,原来呢个鸡翼都唔弱,仍有外脆内嫩嘅感觉,啖啖辣辣地嘅鸡肉,味道唔错,值得推介~~~海鲜阔条面 - 有虾,鱿鱼,蚬肉,蟹柳,青口,配料足,汁香味浓,面滑弹牙,不俗之选~~~忌廉餐汤 – 个汤好稀,味道属一般,而且份量少,希望有改进~~~整体嚟讲,薄饼店(Pizza & Chicken)嘅食物系好有水准(除咗𠮶汤),比起连锁式嘅薄饼店同炸鸡店更好食,唔怪得之经常大排长笼;由于我哋住得近,所以会避开人多嘅时段,因为试过一次多人嘅时侯,佢哋真系好好生意,不断有Order,

~~~

忌廉餐汤 – 个汤好稀,味道属一般,而且份量少,希望有改进
~~~

整体嚟讲,薄饼店(Pizza & Chicken)嘅食物系好有水准(除咗𠮶汤),比起连锁式嘅薄饼店同炸鸡店更好食,唔怪得之经常大排长笼;由于我哋住得近,所以会避开人多嘅时段,因为试过一次多人嘅时侯,佢哋真系好好生意,不断有Order,要等食物就在所难免;我哋帮衬过唔少次,其实呢度服务员嘅礼貌同态度都OK,好彩未遇过别人所讲的那样差。其实呢间薄饼店最大嘅卖点除咗食物好食之外,仲有佢食物唔太贵嘅售价,真正做到价廉物美。原来小本经营餐厅,于竞争激烈嘅饮食界,无广告、无品牌,只要有实力,一定会有得做

今餐两个人食,加埋$1外卖同$1芝士粉钱,共$120,可以开开心心返屋企慢慢叹

薄饼店(Pizza & Chicken)外观
忌廉餐汤
环游世界普通批
香辣鸡翼
海鲜阔条面
辣酱(免费)&芝士粉($1)
2010-06-05
环游世界普通批