2023-01-22 167 浏览
今日有事同家人出土瓜湾,然后下午茶顺便起土瓜湾食,经过见到就入去依间野。咁我就叫左个下午茶餐,鸡翼加薯条,等左成15分钟先有,然后个女侍应dum低左两包茄汁,个茄汁包装已经好旧,望落去似系好多年历史但因为太肚饿,所以就冇理,照打开唧出嚟,点知啲茄汁系烟黑色,我咁多年都冇见过咁嘅色嘅茄汁。我即刻睇个包装,原来食用期限系2022年5月,即已经过期7个月,我睇埋第二包茄汁,都系过期7个月。我即刻叫我女侍应,系个呀姨嚟,我同佢讲过左期,佢就态度好差咁讲:「咁我转沙律酱比你啰,要唔要」我即刻扯火,话你一句道歉都冇,你比过期野食我㖞,佢就话:「咁唔好意思」我就话唔好意思系道歉?你系咪知过左期照比人?佢话:「入面所有蕃茄酱都过哂期,我对冇哂未过期,对唔住,咁你想点」佢咁讲,即系佢知系过期但照比人,我就同佢讲,你dum哂啲过期茄汁啦,咪再害人。跟住佢就行开左。总括而言,佢1)比过期茄汁2)迟出餐3)态度恶劣4)不知悔改大家要小心依间乞店!

总括而言,佢
1)比过期茄汁
2)迟出餐
3)态度恶劣
4)不知悔改

大家要小心依间乞店!
2023-01-11
等候时间
15 分钟 (堂食)