2024-06-24
星期一工作不顺,blue monday是也。喺新城市食晚餐后,行咗阿大约7点,一个人行上发光楼梯,嚟到呢间PnG。呢日嘅PnG好安静,只有我一个客人,点咗一杯mojito,同一蝶心太软。饮品可以调甜度同冰量,我呢杯原味Mojito,虽然容易,但下次应该会拣少糖浆。心太软就系普通心太软味道,云呢拿雪糕胜在够冻,作为甜品颇满足。店员安排靠窗的位置畀我,音乐轻快有节拍,环境好干净,唔会好暗,亦唔会超光猛,就好似一间舒适嘅餐酒馆。眼见店员之间相处轻松,佢哋唔会打打闹闹,都冇随意打扰我呢个客人,并且可能因为今日少人,佢哋嘅工作唔忙碌,每个都笑容满脸,会同我倾少少计。饮品和食物都是好吃的,至少不会让人失望,给我一个很好的free time。店员告诉我,携上次的消费单据,下次惠顾正价产品有折扣。
店员告诉我,携上次的消费单据,下次惠顾正价产品有折扣。