2017-02-16
今日放工顺便去接呀妹放学,行过黑布街 呀妹比门口个白兵吸引左入去一间叫Lab66 既餐厅。本身都无谂住出去食,但望下个餐牌又几吸引餐厅分两层,西式酒吧既设计黄黄灯光,木地板设计,非常之特别。我地叫左前菜,小食,主菜各一。前菜:(海怪沙拉)入面有只炸软壳蟹同沙拉 佢既酱系 半粒热情果。味道好得意,又有炸野既香味又有热情果酸酸甜甜再加埋沙拉菜 味道好夹!小食: (芝士猪颈肉)面头有一层厚厚既芝士,下面就系淡淡肉既厚切猪颈肉,芝士可以拉到长长既丝,猪颈肉味道唔重再加埋淡芝士既味 食完一块好快就想食埋第二块 转眼间一碟比肥妹一个人食左大半。主菜:低温慢煮安格斯肉眼扒(10oz),其实到上主菜已经饱左大半!但真系未试过水煮肉眼扒,味道无战出嚟既牛扒咁香。但胜在够淋!全块都好似 4成谈既靓扒一样 淋湿湿 十级好食。小妹强烈推荐 食家到此一游
本身都无谂住出去食,但望下个餐牌又几吸引
我地叫左前菜,小食,主菜各一。
小妹强烈推荐 食家到此一游