朋友话有间台式火锅好好食,就系尖沙咀地铁站H出口, isquare 对面,一分钟就到。 优惠:麻神火锅2人餐$888。我钟意食辣,朋友比较滋阴,大家唔使争一于点个鸳鸯㶽!(麻辣麻神汤/响螺花胶鸡汤) 响螺花胶鸡汤👍🏻汤底一奉上,姐姐叫我即刻试下个响螺花胶鸡汤,汤底系金黄色, 有几件鸡件仲有花胶响螺,比呀妈煲𠮶啲仲要重料。个汤好清甜,质地好胶,感觉满满的骨胶原💓 仲有啲鸡油香,好正。 感觉好滋润。我当补汤丧饮。麻辣麻神汤👍🏻唔似大陆嘅汤底,劲油。有少少麻,唔会辣到呛喉,比较中庸。果冻鸭血👍🏻不愧为麻神嘅招牌,好Q弹,够入味,唔会有血腥味,实在是果冻口感。 完全唔似我街市买𠮶啲一夹就会散。迷你牛肉盛👍🏻呢个迷你牛肉盛一啲都唔迷你,看图。肥牛油脂分布平均,有牛肉味。牛肉粒有口感。松阪猪👍🏻猪颊连接下巴地方,肉色较白。油脂分布得好靓,好有口感,钟意食爽脆猪肉嘅朋友必食。翠绿时蔬拼盘👍🏻原来佢个底都塞满菜,真系劲多菜,南瓜系超级甜。冰菜超级好食,外表有一层结冰似的结晶, 其实系泡状细胞,咬落非常脆嫩爽口。海鲜拼盘👍🏻(纽西兰蛏子皇2/南非六至八头鲍鱼2/ 蕃薯蚬4/纽西兰刀贝4) 海鲜拼盘好新鲜

响螺花胶鸡汤👍🏻

响螺花胶鸡汤

麻辣麻神汤👍🏻
唔似大陆嘅汤底,劲油。有少少麻,唔会辣到呛喉,比较中庸。

鸳鸯㶽

果冻鸭血👍🏻

果冻鸭血

迷你牛肉盛👍🏻

麻神火锅2人餐

松阪猪👍🏻

翠绿时蔬拼盘👍🏻

翠绿时蔬拼盘

海鲜拼盘好新鲜,不是雪的,蕃薯蚬、纽西兰刀贝仲会喐,而且无沙。鲍鱼大大只,厚肉弹牙。

海鲜拼盘

丸类拼盘👍🏻
鱼皮饺推荐。

丸类拼盘

椒盐豆腐粒👍🏻
趁热食,炸到外脆内软,而且唔会油笠笠,亦唔会过咸。

椒盐豆腐粒

水果茶👍🏻
估唔到咁大鬼杯,好 refreshing,劲多水果粒。

水果茶

乌龙面
好弹牙,吸哂麻辣汤嘅精华。

Overall 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
真心高质嘅台式火锅。肉类高质,海鲜够新鲜,蔬菜盘有冰菜又有超甜南瓜,真心唔 hea你。最后连水果茶都劲多水果粒。侍应加汤唔系加水,每个细节都做足。二人餐$888,食到捧住个肚走,真心满意。

#麻神麻辣火锅
#尖沙咀火锅
#$888抵食二人餐

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #igfoodie #hkfoodporn #food #foodie #foodiehk
响螺花胶鸡汤
鸳鸯㶽