2015-03-10 1365 浏览
一向中意食放题既我,今日决定同朋友决战三木。位置邻近k11,好方便,今次冇book位,由于等既人唔算多,好快已经可以入坐。环境睇落都唔错又够大。入正题啦,食物款式选择好多。先讲刺身啦,差不多全部点哂,有三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、帆立贝、极大甜虾、螺片等等,不过除左点单纸推介既极大甜虾外,其他都比预期中失望。甜虾真系好大只,食落鲜甜爽口。其他刺身卖相都一般般,冇乜光泽,三文鱼筋位多,油甘鱼、吞拿鱼稍稍薄切左,唔够肥美。到串烧啦,鸡软骨、麻辣鸡翼、秋刀鱼都唔错,入味!鸡软骨、麻辣鸡翼够入味,秋刀鱼肉质鲜甜。但佢地推介既盐烧牛舌实在落得太多盐了,一个字,咸!其他烧物都中规中矩啦。到沙律啦,点左2款:牛油果野菜同蟹籽薯仔。牛油果野菜d味道偏淡,过得去。相反,蟹籽薯仔就岩岩好,入味!总括:食品质素比预期中失望了少少,差不多既价位会考虑其他的选择。其次,服务质素都有待改善,可以礼貌少少啰。

一向中意食放题既我,今日决定同朋友决战三木。

2015-03-03