2022-12-31
见食评写到咁好 第一次试 所以今日选了$469和牛套餐。 当然集中点和牛各部位试试先 但整体八成唔似和牛(有图有真相)只有一两碟似和牛 每款只能够点两件 。 我哋经常周围食和牛烤肉 但第一次会不停怀疑系唔系和牛 甚至要问上菜员工 是否和牛但她坚定说系🥴 整体不停俾人有小家嘅感觉如下:1) 我礼貌问饮管 。佢好坚定答:我哋支持环保唔提供饮管㗎! 我: 好!我明咁我哋而家想要可唔可以畀我?佢好大声 :咁你坚持要我畀你啦🤮 (p.s: 望四周围真系冇人有饮管, 唔想有乞嘅感觉请自备) 2) 望到隔离枱有四个酱 台面有个牌介绍啲酱添 坐低已经十五分钟都唔见有任何酱 就问职员攞 点知佢好大声咁话: 你哋嗌$469个餐系冇㗎!呢啲酱系畀$689以上先会有! (大声到半个餐厅都听到🤮) p.s 第一次觉得餐饭两个人一千蚊原来系咁失礼🥺😭 我答原来冇得㗎喇。 佢仲要大声话你要点枱面有酱油盐同胡椒粉。🤢3) 然后叫咗三壸牛肋条 入边有菠萝冬菇同三旧青红椒 得一条好短嘅牛肋条(第一次见棉花棒咁短) 因为我哋唔食青椒 但唔想浪费已经头两壶食咗 净返一壶嘅青椒冇食到 佢来收碟时收咗 竟然转回身跟住 再
3) 然后叫咗三壸牛肋条 入边有菠萝冬菇同三旧青红椒 得一条好短嘅牛肋条(第一次见棉花棒咁短) 因为我哋唔食青椒 但唔想浪费已经头两壶食咗 净返一壶嘅青椒冇食到 佢来收碟时收咗 竟然转回身跟住 再问:唔要㗎啦? 我再答唔要㗎啦唔该。 佢竟然话 啲椒可以烧嚟食㗎㖞?! 我答佢我哋唔食青椒㗎但系已经食咗两壶 我其实净系点牛肋条!唔知有咁多配料!😅佢听完转身走咗🤮(p.s 我哋都唔浪费嘅人 都冇食净嘢唔明点解佢要咁?! )
4) 你会不时听到 带位入座职员会好大声同 就座嘅客讲我哋会先 部分肉类你哋唔好叫住唔好叫咁多嘢食得晒先好嗌! 前前后后听咗三四次! 好多地方都会讲头句但系最尾𠮶句真系好少听😅🤣 语气仲唔觉得友善𠮶只!
5) 当然截单半个钟前会埋嚟提你 好平常! 但系竟然八个字前已经有个男职员 成日行嚟望我哋张枱望手表 跟住又有女带位又埋嚟望我哋张枱 ! 绝对唔系收碟人员! 跟住已经35分钟前提我截单 跟住就畀埋张单我啦! 后面枱仲惨 个女仔口仲食紧嘢 佢揸住个碌卡机等佢畀卡埋单 搞到个女仔好黑面 好呢hea 但系明明佢迟我哋半个钟嚟!点解要逼到人咁呢?!!( 唔知关唔关佢哋叫三百几蚊个餐事)
6) 佢催人埋单 同睇人张枱会唔会早走 呢啲行为并冇对隔离枱食六百几套餐嘅客做过!🧐 当然提佢哋截单会有 但系竟然吹完我哋先吹佢 (佢嚟先过我哋,入坐已见佢有肉喺枱)
好少可一间新开店会咁白鸽眼! 感觉成餐饭好少家! 佢新开张原来有九折等于免加一 九百几蚊唔知点解食得好羞辱! 望到隔离枱食$689 啲肉系靓好多嘅 !如果真系好想来咪拣贵餐啰! 但系佢哋咁我老公都话唔会再黎!
< 卫生真系要改善 。沙律吧D碟要攞第三只先干净。 坐低头20分钟 有只蚊知飞嚟飞去,新开都咁🤢>
进餐日:12月22日 5点半入坐