2010-02-26
上来睇过食评,见有唔错的靓景,又唔算太远(由屋企揸车去3.6公里,几分钟就到)所以一于来试下.估唔到个地点真系几易揾㖞.仲有3个钟free parking我本来想试个鹅肝,但侍应哥哥话我知个羊膝系几好食,所以我就叫左羊膝晚餐啦.而老公就叫左个安格斯肉眼扒晚餐个set有: 汤或沙律: 洋葱汤/烧鸡肉沙律--ok 洋葱汤真系几好饮,好多洋葱 另外d餐包有蕃茄干,热得来又唔会干"曾曾",感觉新鲜d,唔似出面好多餐厅用完微波炉番"丁",就会干"曾曾" main course: 羊膝 几好,因为我唔钟意太"苏" 同埋羊膝几大件,食到好饱老公个rib-eye就好有炭烧味,好正呀.肉质一流,叫7成熟,但煮熟左少少,不过都好好味.配菜d薯条新鲜炸起,正呀! 餐茶: 柠檬茶--茶味ok (我好怕饮到d苦味的茶) 甜品:焦糖炖蛋--食得出好滑,蛋味唔算浓,焦糖脆卜卜,好味! 整体上,我地觉得呢间餐厅几好,服务都唔错,侍应好有礼貌景观亦几好,可以望到海景同埋汀九桥,夜晚来呢度食饭倾计都几写意,几浪漫.
而老公就叫左个安格斯肉眼扒晚餐
个set有:
餐茶: 柠檬茶--茶味ok (我好怕饮到d苦味的茶)
整体上,我地觉得呢间餐厅几好,服务都唔错,侍应好有礼貌